Home staging

Developerské projekty
Prodej nemovitosti
Koupě nemovitosti
Pronájem nemovitosti
Odhad ceny

Při prodeji je důležité, aby inzerát zaujal co nejvíce zájemců. A právě kvalitní prezentace nemovitosti je k tomuto úkolu klíčová. Jak na to vám poradíme v našem článku.

Při prodeji je důležité, aby inzerát zaujal co nejvíce zájemců. A právě kvalitní prezentace nemovitosti je k tomuto úkolu klíčová. Pokud necháme nemovitost nafotit profesionálním fotografem, ale na fotografiích bude vidět nepořádek, osobní věci, či nedokončené opravy – prvotní dojem nebude tak pozitivní, jak by mohl být při promyšlené přípravě.

A proto existuje home staging – příprava nemovitosti k prodeji a její prezentaci. Home staging má za cíl zvýšit atraktivitu a hodnotu vaší nemovitosti – a díky tomu můžete požadovat vyšší prodejní cenu.

Co vám tedy home staging může přinést v kostce?

  • Kvalitní prezentace vaší nemovitosti
  • Větší dosah inzerce - více potenciálních zájemců
  • Urychlení prodeje
  • Vyšší prodejní cena

K home stagingu lze přistoupit několika způsoby, ale základem vždy je zajistit důkladný úklid celého prostoru. Z viditelných ploch odstranit všechny osobní věci – prostor se snažíme odosobnit od původního majitele, aby si kupující dokázal v nemovitosti co nejsnadněji představit sebe a svůj nový domov.

Pro home staging můžeme použít nábytek a doplňky, které se již v nemovitosti nachází, nebo realitní kancelář může zprostředkovat zapůjčení nábytku a dekorace pro nafocení fotografií do inzerce. Zajímavou alternativu taktéž může představovat virtuální home staging, kdy se prostory nemovitosti nafotí a následně se do nich virtuálně doplní nábytek a vybavení. Tato služba je zajímavým kompromisem, který umožňuje flexibilní dekoraci prostoru.

V určité míře můžete home staging zvládnout sami – velmi zde záleží na stavu a typu nemovitosti, kterou chcete prodat. Pokud však byt či dům prodáváte přes realitní kancelář, váš makléř by sám měl být schopen posoudit situaci a poradit, co je pro vás nejvhodnější možnost. Úspěšné realitní kanceláře mají zavedené dlouhodobé spolupráce s profesionálními partnery – ať už pro home staging či fotografie a videa.

Několik rad pro začátek:

  • Jak už jsme zmínili výše, základem je pečlivý úklid a odstranění osobních předmětů. Uschovejte oblečení, časopisy, kosmetiku, rodinné fotky a další věci do bezpečí skříní.
  • Nepřehánějte to s dekoračními prvky – čerstvé květiny či mísa s ovocem na stole dotváří příjemný dojem pokoje – hromada polštářků a dek, či několik sad rodinné keramiky naopak zbytečně odpoutají pozornost od samotné místnosti.
  • Nebojte se taktéž investovat do drobných oprav – vymalovat stěny, přetřít radiátory, opravit nefunkční osvětlení. Tyto investice se vám mnohonásobně vrátí.
  • Snažte se vybavení místností co nejvíce zjednodušit – díky tomu budou pokoje působit vzdušněji a příjemněji.

Pokud váháte, jak svoji nemovitost připravit k prodeji, ozvěte se nám - rádi vám pomůžeme vybrat ideální variantu vám na míru.