Poznejte náš tým: rozhovor s Hanou Müllerovou

Prodej nemovitosti
Koupě nemovitosti
Pronájem nemovitosti

Realitní makléřka Hana je aktivní člověk, který se jen málokdy nudí – baví ji cestování, tanec, cyklistika a sportování s rodinou. Nicméně zvládá udržet zdravý balanc, kdy umí i relaxovat u svého oblíbeného rybaření. Hana je houževnatá, trpělivá a zakládá si na spolupráci s lidmi a vztazích.

 

Jak dlouho se věnujete realitám?

Realitám se věnuji přes dva roky. Během své kariéry jsem získala zkušenosti jak ze soukromého sektoru, tak i z veřejného. V soukromém sektoru jsem se věnovala zejména financím, pojištění a bankovnictví. Ve veřejné správě jsem se orientovala na oblast práva. Díky tomu jsem získala poměrně široký záběr znalostí a zkušeností, které nyní můžu zúročit v realitách, kde se kombinuje spousta oblastí.

Co byl Váš největší úspěch ve Vaší dosavadní kariéře?

Za svůj největší pracovní úspěch považuji tzv. akci „Kulový blesk“. Byla to situace, kdy na sebe byly vzájemně navázány prodeje 4 nemovitostí – jednoduše řečeno se sešly čtyři rodiny, které měly zájem o koupi nemovitosti toho druhého. Díky tomu zde byla nutná velmi přísná časová návaznost a zajištění hladkého průběhu celé transakce, protože při zádrhelu by se některý kupující mohl se svou rodinou ocitnout v problematické situaci s bydlením.

Bylo to náročné, ale transakce se zdařila ke všestranné spokojenosti klientů. Byl to jeden z těch momentů, kdy si člověk uvědomí, že ačkoli už svou práci znáte a snažíte se ji dělat co nejlépe, vždy jsou před vámi cíle, kterých lze dosahovat a hranice, které je možné posunovat – a díky tomu člověk roste.

Máte nějaký pracovní cíl pro rok 2022?

Mezi mé hlavní pracovní cíle pro letošní rok je určitě pomoci rozběhnout naši realitní kancelář tak, abychom na ní mohli být pyšní a naši klienti byli spokojení. Protože úzce spolupracujeme s developery, je mým cílem prodat všechny svěřené developerské projekty. Tím pomáhám vytvářet našim partnerům efektivní prostředí jak pro naši spolupráci, tak i další výstavbu nemovitostí.

Realitní trh je dynamický na změny – jak se vzděláváte, nebo udržujete v obraze?

Oblast realit souvisí se spoustou témat a oborů. Kromě sledování vývoje samotného trhu se snažím pravidelně sledovat novinky v rámci legislativy – ať už daní, exekucí, realitního nebo insolvenčního zákona. Je dobré držet krok s aktuálním fungováním finančního a katastrálního úřadu – to vše mi pomáhá zajistit vysokou úroveň služeb pro klienty.

Nicméně je důležité si i umět říct o pomoc a poradit se například se zkušenějším kolegou. Díky zázemí, které máme v naší kanceláři můžu čerpat od svých kolegů na pravidelných poradách či školeních, které máme k dispozici.

O jaké nemovitosti je v dnešní době největší zájem?

Na tuto otázku není jednoznačná odpověď. Lidé jsou různí a v různých fázích svého života mají odlišné potřeby co se týče bydlení. Na realitním trhu teď převyšuje poptávka nabídku a průměrná rychlost výstavby v ČR je dost pomalá.

S ohledem na vysoké ceny bude teď rozhodně větší zájem např. o malometrážní byty, protože budou relativně cenově dostupnější. U velkých nemovitostí se může zdát, že na ně lidé budou mít problém dosáhnout, nicméně realitní trh je dynamický a neustále se vyvíjí – v současné době se objevuje např. trend sdíleného vlastnictví – kdy se členové rodiny nebo přátelé dohodnou a společně koupí dům, který pak mohou využívat v rámci bytových jednotek.

V čem vynikáte/co je Vaše osobní přidaná hodnota oproti jiným realitním makléřům v oboru?

Ať už v pracovní sféře nebo v soukromí, umím lidem naslouchat a jsem komunikativní. Dokážu se s lidmi bavit otevřeně a naladit se na jejich vlnu – což je velmi důležité, protože díky tomu dokážu přesněji pochopit jejich očekávání a přání.

Pak je mým úkolem najít rovnováhu mezi přáním klienta a možnostmi v rámci obchodní transakce. Klient se ke mně obrací s důvěrou, že mu pomůžu vyřešit např. koupi jeho nového domova – zde se musí odrážet jeho osobní preference. Coby realitní makléřka musím zároveň zajistit hladký a bezchybný průběh. Proto je důležité s klientem umět komunikovat a naslouchat mu, zároveň ale i držet určité mantinely celého procesu.