Prodej nemovitosti s realitní kanceláří – ano či ne?

Prodej nemovitosti

Prodej nemovitosti je významným krokem, u kterého chcete mít jistotu, že vše proběhne přesně tak, jak má. Spolupráce s realitní kanceláří vám může ušetřit spoustu stresu a času - v našem článku vám představíme hlavní výhody, které vám tato spolupráce přinese.

Pokud zvažujete prodej své nemovitosti, jistě vám proběhne hlavou, jestli zkusit jednat na vlastní pěst, nebo se svěřit do rukou realitní kanceláře. Pro mnoho lidí může být prodej či nákup nemovitosti největší finanční transakcí, pro kterou se rozhodli. Proto je dobré mít na své straně odborníka, který vás bude zastupovat, hájit vaše zájmy při prodeji a bude vám schopen zajistit nejvyšší možnou prodejní cenu.

Proč byste měli platit druhým za něco, co můžete vlastně udělat sami?

  • Protože díky portfoliu a zkušenostem realitní kanceláře oslovíte mnohonásobně větší množství potenciálních kupců, čímž se zvyšuje vaše šance na rychlejší prodeji.
     
  • Realitní makléř bude vaším průvodcem prodeje nemovitosti – nebudete se muset bát chyb, které by se mohly odrazit na snížení prodejní ceny. Získáváte tak jeho zkušenosti, obchodní dovednosti a znalost specialisty realitního trhu.
     
  • Zkušený makléř dokáže stanovit odhad ceny vaší nemovitosti, která reflektuje tržní situaci – stanovení ceny, za kterou se nemovitost reálně prodává, může přilákat více potenciálních zájemců a skončit vyšší prodejní cenou, protože zájemci budou zvyšovat svou nabídku. 
     
  • Kromě objektivního odhadu ceny dokáže makléř taktéž vyzdvihnout potenciál a kvality nemovitosti, a tím tak zvýšit šanci na prodej – zařídit homestaging či profesionální prezentaci pomocí fotek či videoprohlídky. Kvalitní způsob prezentace zvyšuje hodnotu vaší nemovitosti.
     
  • Realitní kancelář vám zajistí právní servis advokátní kanceláře specializované na reality úprava smluv na míru přímo vaší nemovitosti a požadavkům. Realitní kancelář dohlíží na řádný postup a návaznost podpisu smluv. Zkušený realitní makléř zná právní problematiku nemovitostí – pomůže vám například řešit věcná a zástavní práva k nemovitosti, vypořádání vlastnických podílů, černou stavbu nebo problém přístupu k pozemku.
     
  • Realitní kancelář zajistí notářskou či bankovní úschovu a bezpečný převod prostředků při prodeji. Realitní kancelář prověří bonitu a důvěryhodnost potenciálních zájemců.
     
  • Neztrácíte čas – nemusíte se zabývat inzercí, vyhledáváním informací, komunikací se zájemci a prohlídkami. Realitní kancelář to udělá za vás.
     
  • Cenu za svou práci neboli provizi, získá realitní kancelář až dojde k prodeji. Nemusíte se tedy stresovat různými poplatky ještě před uskutečněním prodeje nemovitosti.

Pokud uvažujete o prodeji a stále váháte o využití služeb realitního makléře – kontaktujte nás a sjednejte si s námi nezávaznou schůzku. Můžete se tak přesvědčit, že kromě profesionálních realitních služeb, nabízíme taktéž rychlé a seriózní jednání, díky kterému prodej vaší nemovitosti proběhne hladce a k vaší spokojenosti.